Hur har COVID-19 påverkat krogbranschen?

Restaurangbranschen är en av de branscher som har drabbats allra hårdast under pandemin. Restriktionerna har slagit väldigt hårt och det har inte funnits några rimliga möjligheter att bedriva en fungerande och normal restaurangverksamhet.

Krogar och restauranger blev redan från början en tydlig måltavla när myndigheterna började utforma restriktioner för att skydda invånarna från Coronaviruset. Det som har “drabbat” restaurangbranschen är framför allt begränsade öppettider, stopp för alkoholservering samt restriktionerna kring antal besökare.

Givetvis har detta varit ett hårt slag mot branschen som helhet och arbetsmarknaden för dig som söker restaurangjobb har under ganska lång tid varit stendöd. Men ge inte upp hoppet – för det finns en tid även efter pandemin.

Restaurangjobb efter Corona

Visserligen har en del krogar gått i konkurs i pandemins spår, men det är sannolikt att vi kommer att få se ett rejält uppsving för hela branschen när restriktionerna väl är borta. Människor kommer att ha ett stort behov att komma ut och träffa folk och äta god mat, vilket så klart gynnar krogbranschen.

Det finns idag ingen anledning att tro att vi kommer att se ett permanent tapp för restaurangnäringen i Sverige. Givetvis finns det ett antal osäkerhetsfaktorer och det är alltid svårt att säga något säkert om framtiden. Kommer coronaviruset någonsin att kunna utrotas helt, eller är det något som vi kommer att få leva med i framtiden? Kommer det att komma nya virus och kommer vi i så fall vara snabbare på att stänga ner verksamheter som exempelvis restauranger? Ingen kan med säkerhet veta, men det är något vi måste ha med oss i bakhuvudet under lång tid framöver.

Är du intresserad av att jobba på restaurang? Ja, då är vårt tips att följa din dröm. Branschen kommer alltid att hitta vägar att överleva och även om hemkörning och hämtmat kommer att öka så kommer våra restauranger och krogar även fortsättningsvis att behöva personal.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Nollställ lösenord

Vänligen fyll i ditt användarnamn eller E-Post, så kommer du att få en länk för att nollställa ditt lösenord via E-Post.